Mandje: (Leeg)

Verschillen tussen een standaard screen en windvaste screens

22 Februari, 2021 11:30

 

Er bestaan verschillende soorten screens en hoewel de verschillen overduidelijk lijken is het toch wel interessant om uit te leggen hoe dit technisch in elkaar zit en natuurlijk ook prijstechnisch. Daarom hebben we dit blogbericht geschreven om hier meer duidelijkheid in te kunnen scheppen.

Om te beginnen bestaat er voor nagenoeg elke situatie een passend screen. Vaak wordt dit aangeduid in windvastheid. De gebruikte termen zijn standaard screens, zip screens en in ons geval ook nog zip top+ en zip top+ superwindvast.

Wij hebben de screens net iets andere namen gegeven dan onze concurrenten. Dit hebben wij gedaan om nog meer duidelijkheid te kunnen scheppen, zodat u direct weet welk type screen het beste bij u past.

Laten we beginnen bij de standaard screens

Een standaard screen is het type dat u waarschijnlijk het meest tegen zult komen. Prijstechnisch zijn deze zeer aantrekkelijk (vanaf €79). En ze worden ook het meest ingezet, niet alleen vanwege de prijs, maar omdat dit type screen bij de meeste woningen en gebouwen voldoende is.

Ondanks dat dit een standaard type is (instapmodel), wil het niet zeggen dat deze niet sterk zijn of iets dergelijks. Ze kunnen namelijk best wel wat wind verdragen, hebben een screendoek van degelijke kwaliteit en zijn uiteraard ook voorzien van stevige geleiders en een goede geleiderbalk.

Een standaard screen is goed toe te passen bij woningen waar de wind niet continue voorbij raast. Neem als voorbeeld bijvoorbeeld open vlaktes waar continue wind staat (zoals dit bij de meeste woningen NIET het geval is).

Zip Top Screens

Iets meer last van wind? Dan wordt een zip top screen interessant. Deze zijn voorzien van extra sterke geleiders en een zwaardere geleiderbalk. Hierdoor blijft het doek beter op zijn plek en krijgt de wind er minder vat op.

Doordat dit systeem beter bestand is tegen zwaardere wind, blijven de screens langer goed en hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer het een keertje wat harder waait op een zonnige dag. Zip top screens worden vooral toegepast bij woningen en gebouwen die in buitengebieden staan, waar dan ook meer wind langs de woning of het gebouw raast.

Ook worden zip top screens weleens toegepast op bovenverdiepingen bij woningen. Er wordt in sommige gevallen door klanten gekozen voor standaard screens op de benedenverdieping en zip top screens op de bovenverdieping.

Vanafprijzen zip top screens - €147

Zip Top+ Screens

Nog meer last van wind, dan wordt een zip top+ screen aangeraden. Deze zijn nog sterker en voorzien van nog sterkere geleiders en een geleiderbalk. Dit zorgt ervoor dat zip top+ screens ook ingezet kunnen worden in bijvoorbeeld kustgebieden.

Vooral bij kustgebieden kan er gekeken worden naar de continuïteit van harde wind en kan er dus zélfs uit twee verschillende typen gekozen worden (windvast en superwindvast). Superwindvast wordt vooral aangeraden bij gebouwen die bijvoorbeeld aan de kust liggen of daar heel dichtbij in de buurt.

Vanzelfsprekend zijn zip top+ screens voorzien van nog sterkere geleiders, geleiderbalk en is ook het screendoek aangepast, zodat het complete systeem nog beter bestand is tegen sterke windt. De prijzen van zip top+ screens beginnen bij €159.

Extra informatie screens

Wij krijgen weleens de vraag in hoeverre screens en het screendoek bestand zijn tegen storm en harde windstoten. Screens zijn gemaakt voor normale omstandigheden en hoewel zip top en zip top+ screens beter bestand zijn tegen sterkere wind, zijn ook deze gebouwd voor normale weertypen alleen dan bij gebieden waar standaard al een hardere wind staat.

Natuurlijk geeft dit geen garantie voor bijvoorbeeld een “Code Rood” situatie. Wanneer bij het weerbericht wordt aangegeven dat er echt hele sterke wind zal gaan plaatsvinden, dan is het altijd verstandig om een screen omhoog te doen (in de cassette te rollen). Dit wordt altijd aangeraden wanneer er een wind staat die een stuk krachtiger is dan normaal gesproken!

Waarom screenbestellen.nl?

  • Beste kwaliteit screens
  • 5 jaar garantie op screens
  • Laagste prijzen van Nederland
  • Verschillende GRATIS opties
  • Kleurstalen op aanvraag

Komt u er niet uit of heeft u vragen?

Heeft u een vraag die u aan ons wilt stellen? Dan kunt u tijdens werkdagen van dinsdag t/m zaterdag contact met ons opnemen. Wij bieden verschillende mogelijkheden om contact met ons op te kunnen nemen, zo kunt u gebruik maken van ons contactformulier, livechat, whatsapp of natuurlijk telefonisch. Wij helpen u dan graag verder!

Extra info:

Montage en meetinstructies

Veel gestelde vragen

Goedkope screens online bestellen >