Mandje: (Leeg)

Waarop te letten bij elektrische screens

12 Maart, 2021 15:03

Screens zijn een prachtig soort zonwering. Ze zorgen voor meer privacy en houden zonschittering uitstekend tegen. Screens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en te gebruiken voor verschillende doeleinden.

De meest bekende screens zijn de varianten die voor ramen worden geplaatst, de minder bekende varianten zijn veranda screens. Beide soorten hebben als doel om de zon te weren, uit uw woning of bij uw terras.

 

Screens – Soorten bediening

Screens kunnen op verschillende manieren worden bediend. Handbediening werkt via een band, op dezelfde manier als bij rolluiken en elektrische bediening werkt tevens hetzelfde als bij rolluiken.

Vooral elektrische bediening is tegenwoordig erg populair. Vooral bij zip screens wordt gekozen voor elektrische bediening. Dit komt doordat zip screens een stuk zwaarder zijn en hierdoor het bedienen met de hand een stuk lastiger kan zijn en dan vooral wanneer er meerdere screens aanwezig zijn.

In de meeste gevallen kiezen onze klanten voor het aanschaffen van meerdere screens, omdat het vaak het mooiste is om voor alle ramen een bepaald type screen te kiezen. Er wordt dan vaak gekozen voor elektrische screens om het bedienen een stuk makkelijker te maken.

 

Wat kosten elektrische screens

De prijzen van elektrische screens kunnen behoorlijk verschillen. Dit komt doordat er voor vrijwel elke soort bediening een andere motor nodig is. De motoren voor elektrische bediening via een wandschakelaar kosten:

SOMFY LT incl. opbouwschakelaar: €99

SOMFY LT incl. inbouwschakelaar: €109


Er zijn ook nog motoren voor bediening via een afstandsbediening. Hiervoor hebben wij twee varianten en dit zijn de kosten:

SOMFY Altus RTS €159

SOMFY Sunilus IO €189


Wanneer u kiest voor elektrische screens met afstandbediening, dan zijn dit de prijzen voor onze afstandsbedieningen: 

Afstandsbediening RTS

Telis 1:            €39

Telis 4:            €49

Telis 16:          €159

 screen afstandsbedieningen

Afstandsbediening IO

IO 1 kanaals:   €49

IO 5 kanaals:   €59

 

Kant en klare elektrische screens

Bij screenbestellen.nl koopt u kant en klare elektrische screens. Tijdens het bestellen kunt u de juiste maten voor uw screens opgeven en vervolgens kiezen uit verschillende opties, waaronder; elektrische screens.

Wanneer u uw screen heeft uitgezocht en gekozen heeft uit de mogelijkheden om deze elektrisch te maken dan kunt u uw bestelling plaatsen. Vervolgens zal screenbestellen.nl uw bestelling in orde maken en worden uw screens in de fabriek geassembleerd.

Onze screens worden kant en klaar bij u bezorgd en hoeven alleen nog geplaatst te worden. Het plaatsen doet u zelf, inclusief het aansluiten van uw elektrische screens.

 

Is het aansluiten van elektrische screens lastig?

Wij krijgen regelmatig te horen dat klanten wat moeite hebben om elektrische screens aan te sluiten. Gelukkig kunt u hiervoor op onze website goede handleidingen vinden, zodat het aansluiten geen probleem hoeft te vormen.

Om het nog makkelijker te maken, plaatsen wij in dit blogbericht ook nog een aansluitschema met extra informatie. Op deze manier bent u alvast voorbereid op het moment dat uw screen wordt geleverd!

 

Elektrische screens aansluiten op een wandschakelaar uitleg

Wanneer u bij ons kiest voor elektrische bediening door middel van een wandschakelaar, dan ontvangt u een draaischakelaar. Dit type schakelaar wordt bij zonwering vrijwel altijd gebruikt en er ontstaat soms nogal wat onduidelijkheid over de montage.

Met onderstaand aansluitschema weet u precies hoe u de kabels dient te bevestigen en zal de bediening goed werken.

elektrische screens aansluiting


Let op: 

Komt de draairichting van de motor niet overeen met de symbolen op de schakelaar? Dan dient u de bruine en zwarte draden om te draaien.

Sluit nooit meerdere motoren aan op dezelfde schakelaar. Wilt u dit toch doen? Dan dient u gebruik te maken van een relais.

 

Elektrische screens aansluiten met afstandsbediening

Er zijn verschillende afstandsbedieningen verkrijgbaar. Vaak krijgen wij van klanten te horen dat een motor in combinatie met een afstandsbediening niet werkt. In een heel uitzonderlijk geval is er iets mis met de motor of afstandsbediening, maar in veel gevallen heeft het te maken met het inprogrammeren van motor en afstandsbediening en het inlezen.

Wanneer een afstandsbediening niet goed wordt ingelezen, kan het zijn dat deze niet functioneert. In dit geval dient alles goed afgesteld te worden. De instructies om dit te doen, vindt u op onze website.

< Zip screens in het zonnetje! Online screens op maat bestellen >